2010. március 20., szombat

Hárit küldöttgyűlés

A tervezett program szerint pénteken délután már ott kellett volna legyünk, de különböző okok miatt csak szombaton reggelre érkeztünk meg az EURÓPAI TANULMÁNYI KÖZPONTBA. Ezzel nem csak mi voltunk így.
A bejelentkezés után elfoglaltuk a szobánkat, aztán irány az előadóterem, ahol 10 órától kezdődött az első előadás. Markó Attila, a Kisebbségügyi Hivatal elnöke és Széll Lőrincz, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság elnöke tartottak előadást az ifjúsági szervezetek finanszírozási lehetőségeiről. A szünet után következett Sógor Csaba EP képviselő előadása: Gyakornoki program az európai parlamentben címmel.
A finom ebéd után, volt egy nagyobb szünet, amely alatt beszélgettünk régi barátokkal és szereztünk új ismerősöket (a társadalmi tőkénket gyarapítottuk, ahogy Laura szokta mondani szociológiai terminusokkal).
A nap további részét este 8-ig maga a küldöttgyűlés töltötte ki: éves tevékenységi beszámolók, új tagszervezetek bemutatkozása, alapszabályzat módosítás, tisztújítás. A Közifi beszámolót Incze Laura tartotta meg, PowerPointos prezentáció/ képes vetítés segítségével.
A várva várt vacsorát Fókuszcsoportos interjú követte, Incze Laura és Szőcs Endre irányításával. A résztvevő szervezetek küldöttei közül egy emberke mondhatta el, hogyan látja a szervezete szerepét a közösségében.
A 8 óra munkát túlórázva, jöhetett a szórakozás. Zsók Levente, a VI. erdélyi humorfesztivál nyertese becsületesen próbára tette a nevetőizmainkat, majd hajnalig tartó „Harit-Disco” karaokeval.
Vasárnap reggel nehezen ébredeztünk, de muszáj volt. 10 óra után Kelemen Éva Orsolya, a Román Nemzeti Iroda képzője interaktív előadása kezdte a napot. Bemutatta a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) programot, amelyet követően csapatverseny révén derült ki mennyire figyeltünk. Végezetül a kiértékelő lap kitöltése volt még hátra, aztán csomagolás és búcsúzkodás.
Jó érzés volt számunkra egy olyan közösségben lenni, amelynek tagjai az önkéntességet, a közösségi szerepvállalást, a közjóra törekvést alapértékeiknek tekintik.
Incze Laura és Szabó J. Hunor beszámolója
Árkos, 2010.03.05-07

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése